dissabte, 15 d’octubre del 2011

VISITA A L'EXPOSICIÓ LA TERRA VS MART


   Ahir vàrem anar d'excursió al Claustre del Carme per veure una exposició sobre la Terra i Mart. Quan vàrem arribar, just a l'entrada, hi havia una gran maqueta de la Terra i a la seva vora una de Mart. 

   Ens varen explicar que, a diferència de l'atmosfera de la Terra, la de Mart està formada per CO2, diòxid de carboni. També ens varen dir que la temperatura mitjana de Mart era de -58º, mentre que aquí la mitjana és de 20º. 



   Igual que aquí, a Mart també hi ha vent que, a diferència d'aquí, pot arribar a 300 km per hora. Per culpa del vent, a Mart hi pot haver tormentes de pols. Mart té un nom de pila que és el planeta vermell. 

  A l'exterior de Mart no s'ha trobat aigua, però pot ser que fa molts anys sí que n'hi hagués. Pel nord de Mart s'ha pogut veure diòxid de carboni congelat (casquets polars). 

   També ens van dir que així com cauen meteorits a la Terra, hi poden caure a Mart. Allà han trobat hematites. Això és un mineral que està format per aigua, per això diuen que fa milions d'anys n'hi havia. 

   Així mateix, a Mart també hi trobam volcans en cadena, com a la Terra; vol dir que a mesura que el volcàestà en erupció, mentre es mou el planeta, es formen altres volcans. El volcà més alt i gran del sistema solar és a Mart, l'Olimpus Mons. És quatre vegades més gran que l'Everest. 

   En acabar la visita, vàrem fer un joc i vàrem passejar i tocar peces de meteorits que hi havia per allà. A que va ser divertit? 


  Dos planetes tan semblants, però tan diferents...


Alumna redactora: Alícia Vicente, 6èB

1 comentari:

Anònim ha dit...

Esta molt ben redactat.